Vraag je je af wat de Haccp regels inhouden? Haccp staat voor Hazard Analysis en Critical Points. Het is een software voor in de horeca die door bedrijven gebruikt wordt om de voedselveiligheid te garanderen. De Haccp regels zijn opgesteld om te veiligheid van gerechten en voedsel te waarborgen. Als voedingsmiddelen verwerkt worden, kan er van alles misgaan waardoor de veiligheid van eten in het gedrang komt. Bedrijven die voedingsmiddelen verwerken, zoals de horeca, moeten zich daarom aan de haccp regels houden. het HACCP-plan is een Europese regel die ervoor moeten zorgen dat voedselverwerkers zich aan de regels houden. Restaurants maken daarom vaak gebruik van software voor in de horeca. Wil je meer weten over de haccp regels? In deze blog kun je er meer informatie over lezen.

De HACCP regels uitgelegd

De HACCPS regels bestaan uit vijf aspecten. De eerste daarvan is Hazard, oftewel het gevaar dat in voedsel kan zitten. Door middel van dit aspect wordt de consument tegen bedreiging door voedingswaren beschermd. Ten tweede heb je de Analysis, die staat voor het analyseren van eventuele aanwezige gevaren in een voedselproduct. Tenslotte heb je de Critical Control Points, die ervoor zorgen dat gevaar in voedsel kan worden voorkomen of teruggebracht naar een acceptabel niveau.

HACCP in de praktijk

Veel bedrijven die met voedsel werken maken gebruik van speciale Software voor in de horeca om de HACCP regels te kunnen garanderen. De HACCP regels zijn gebaseerd op verschillende principes, en een systeem voor in de horeca helpt bedrijven om zich aan de regelgeving te houden. Door middel van HACCP bepaalt een bedrijf welke gevaren er binnen het bedrijf zijn, waar extra controle moet worden gehouden, en worden er maatregelen opgelegd om errors te corrigeren. In de CCP staat onder andere welke regels of acties nodig zijn om aan de norm te voldoen, zodat bedrijven in de voedselbranche zich altijd aan de HACCP regels kunnen houden.