Als je met een groepje afspreekt om een keer wat te gaan lunchen is het al een hele klus om een datum te vinden waarop iedereen kan. Daarna komt al snel het tweede probleem; waar gaan we eten? Vooral als je met een grotere groep bent is het namelijk verstandig om dit van tevoren te reserveren. De één raadt tentje A aan terwijl de ander juist tentje B zo leuk vindt. Maar dit zijn beide best drukke tentjes en met deze groep wil je eigenlijk gewoon even goed bijkletsen en is de drukte van een restaurant helemaal niet handig. In dit geval kan je ook kiezen voor lunch bezorgen en deze dan bij iemand thuis eten. Op deze manier weet je dat je op een goede rustige locatie zit en dat je de lunchtijd echt kan gebruiken zoals je wil. Bij het bestellen van zo’n lunch kan je denken aan belegde broodjes, soep, quiche, wraps, salades, crostini’s, fruit en dergelijke. je kan van tevoren vragen wat mensen willen eten en dit dan bestellen, maar je kan er ook voor kiezen om van alles wat te bestellen en dat mensen later kunnen kiezen. Op deze manier kunnen er ook broodjes en dergelijke gedeeld worden waardoor je van alles wat kan proeven.

Ook thuis kun je luxueus lunchen of dineren

Als je je had ingesteld op een lunch in een restaurant kan ik me voorstellen dat het best een tegenvaller is als je uiteindelijk bij iemand thuis op de bank een broodje zit te eten. Om dit toch een wat meer restaurant gevoel te geven kan je de tafel netjes dekken en met iedereen aan tafel lunchen. Dit geeft meteen al wat meer een restaurant gevoel. Daarnaast kan je al het eten in leuke schalen op tafel zetten en dan kan iedereen pakken wat die wil. Een andere manier om er een net wat luxer tintje aan te geven is door een verandering van het eten zelf. Op nog steeds dezelfde makkelijke manier kan je namelijk ook een luxe lunch bestellen. Hierbij kun je denken aan een heel buffet of catering van volledige gerechten zoals je die zo bestellen als je gaat lunchen in een restaurant. Dit wat ‘nettere’ eten geeft toch meteen een heel ander gevoel dan een belegd broodje ook al is de rest van de setting hetzelfde.

Te grote groep voor in huis; kies voor private dining

Als de groep waarmee je dit wil doen te groot is om bij je thuis aan tafel te zitten of als je simpelweg geen zin hebt in het gedoe in je huis kan je ook kiezen voor een private dinner. In dit geval ga je naar een speciale locatie waar mooie gedekte tafels staan. Hier kan je ook kiezen voor catering of een buffet. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat het etentje een stuk luxer wordt. Private dining is mogelijk voor zowel lunch als diner in Amsterdam. Dit zou bijvoorbeeld een goede optie zijn voor een lunch met werk. Dit zijn namelijk teveel mensen om in je woonkamer te hebben (als je ze überhaupt al allemaal thuis zou willen hebben) en op deze manier is er ook niet te veel achtergrond geluid waardoor je elkaar wel goed kan leren kennen.